fbpx

Tragedie în raionul Rîșcani: O fetiță de 10 ani s-a înecat într-un lac. Corpul micuței a fost găsit după nouă ore de căutări

O fetiță de doar 10 ani, originară din raionul Râșcani, s-a înecat într-un lac din localitatea Corlăteni. Corpul neînsuflețit al minorei a fost recuperat abia după nouă ore de căutări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Apelul la serviciile de urgență a fost înregistrat ieri, 30 iulie, la ora 22:18. Pentru efectuarea lucrărilor de căutare pe apă, la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori. În urma căutărilor subacvatice, cadavrul minorei a fost depistat către ora 07:30, în dimineața zilei de 31 iulie, fiind recuperat la mal de scafandrieri, de la o adâncime de trei metri.

Circumstanțele cazului urmează a fi investigate de organele de drept. În acest context, IGSU îndeamnă repetat maturii să-și monitorizeze strict minorii și să nu le permită scăldatul, dar și aflarea acestora de unii singuri în preajma lacurilor și râurilor din țară.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 54 de persoane, inclusiv cinci minori, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Articole asemănătoare

Back to top button