fbpx

Tiraspolul neagă că va cere anexarea regiunii transnistrene de către Rusia: „O prostie”

Pretinsele autorități de la Tiraspol neagă că în cadrul așa-numitului Congres al deputaților de toate nivelurile, programat pentru data de 28 februarie, ar urma să fie lansat un apel către Kremlin pentru a accepta regiunea transnistreană în componența Federației Ruse.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așa-zisa vicepreședintă a Consiliului Suprem, Galina Antiufeeva, i-a numit „provocatori” pe cei care au lansat astfel de zvonuri.

„Cred că este doar o încercare de tensionare a situației. Știți, sunt astfel de provocatori. Aceștia sunt oamenii care doresc rău republicii noastre, ei scriu despre asta. Prin urmare, cred că asta este o prostie de necrezut, pe care nici măcar nu vreau să o comentez. În 2006, la referendum, oamenii s-au expus pe această temă. Și astăzi, când situația este atât de grea, când în apropiere se desfășoară o operațiune militară specială, când sunt foarte multe alte probleme, ridicarea acestei probleme și abordarea ei este o prostie”, a susținut așa-numita vicepreședintă a pretinsului soviet suprem de la Tiraspol, Galina Antiufeeva.

Totodată, potrivit acesteia, la așa-numitul congresul s-ar putea adopta „un apel către Rusia, Uniunea Europeană și «toți cei care vorbesc despre democrație» la presiunea economică a Republicii Moldova împotriva Transnistriei. Acțiunile Chișinăului vor afecta plățile sociale, inclusiv către refugiații ucraineni”.

Amintim că, săptămâna trecută, liderul separatiștilor de la Tiraspol, Vladimir Krasnoselski, a anunțat convocarea așa-zișilor deputați de toate nivelele în legătură cu pretinsele presiuni economice din partea Chișinăului.

Opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba susține că la congresul administrației separatiste, programat pentru 28 februarie, Transnistria ar urma să ceară alipirea la Federația Rusă.

Într-o reacţie publică, Biroul pentru politici de reintegrare al Guvernului de la Chişinău a anunţat că urmăreşte „cu atenţie” situaţia din regiunea transnistreană. Potrivit Chişinăului, în prezent nu există semne care să indice că situaţia din stânga Nistrului s-ar putea deteriora.

Articole asemănătoare

Back to top button