fbpx

Tinerii din R. Moldova, invitați la EdTech Bootcamp. Cele mai bune proiecte vor fi premiate financiar

Yep! Moldova și Garage48 se unesc pentru a revoluționa sectorul Educației cu un EdTech Bootcamp de Excepție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Yep! Moldova, organizație dedicată dezvoltării de startup-uri și promovării gândirii antreprenoriale, împreună cu Garage48, cel mai mare organizator de Hackathoane din Europa, organizează EdTech Bootcamp Moldova, eveniment care are menirea să transforme peisajul educațional din Moldova.

Când? 15 – 19 noiembrie 2023

Unde? Mix de întâlniri online și offline la Centrul Industriilor Creative Artcor, Chișinău, str. 31 august 1989, 137.

EdTech Bootcamp, o inițiativă comună a celor două organizații, reprezintă o oportunitate unică pentru toți cei interesați de transformarea sectorului educațional din Moldova. Evenimentul va dura cinci zile și va combina sesiuni virtuale cu întâlniri offline, în Chișinău, la centrul Industriilor Creative Artcor.

Scopul principal al evenimentului este să adune oameni care vor să facă o schimbare. Acesta poate fi la nivelul unei clase, unei școli, unui oraș sau a unui minister. Nu există limite minime și maxime. Nu există reguli (decât cele ale bunului simț). Și nu se impun direcții, decât domeniul educației. Deci ne așteptăm la cele mai diverse pitch-uri, prototipuri, poate o foaie A4 cu inteligență artificială, poate o metodă de a studia cosmosul fără a merge acolo, poate o aplicație prin care profesorul de la Bălți să învețe de la elevul din Cahul (și să fie evaluat de un robot din China).

Sunt invitați să participe tinerii de la 18 ani, cetățeni ai RM, care au un nivel cel puțin începător al limbii engleze, iar cel mai important criteriu este dorința de a aduce schimbări pozitive în sistemul educațional din Moldova. Ideea, echipa și/sau cunoștințe tehnice specifice nu sunt obligatorii. Le facem pe toate la eveniment cu cei mai buni experți și mentori din domeniu, din țară și de peste hotare.

Principalele zone în care se vor identifica și dezvolta ideile de produse și/sau servicii în cadrul evenimentului sunt: dezvoltarea de medii de învățare virtuale, accesibilitatea la educație, crearea oportunităților de învățare continuă, dezvoltarea de software VR/AR, educația în zonele rurale, și utilizarea gamificației (gamification) în procesele educaționale.

EdTech Bootcamp se va finaliza cu prezentări ale produselor realizate de fiecare echipă, iar cele mai bune dintre ele vor obține premii bănești pentru dezvoltare ulterioară. 

  •       Locul I: 2500€
  •       Locul II: 1500€
  •       Locul III: 1000€

Calendar:

  •       8 noiembrie: Deadline pentru înscrieri
  •       11 noiembrie: Anunțarea participanților despre acceptare la Bootcamp
  •       15 – 19 noiembrie: Desfășurarea EdTech Bootcamp

Mai multe detalii despre eveniment: https://fb.me/e/1rCbfFaMS 

Link pentru înscriere: https://garage48.typeform.com/edtech-bootcamp  

Email pentru detalii: yepmoldova@gmail.com 

Yep!Moldova a fost fondată în 2018. Pe parcursul celor 5 ani, a organizat peste 100 de evenimente de nivel local, regional și internațional, atrăgând peste 10,000 de participanți, printre care se numără fondatori de startup-uri, experți în antreprenoriat, studenți, elevi și profesori. Organizația și-a asumat misiunea de a sprijini tinerii în dezvoltarea abilităților antreprenoriale și în transformarea ideilor în realitate.

Garage48 are peste 13 ani de experiență în organizarea hackatoanelor și se bucură de recunoaștere mondială în domeniu. A organizat peste 300 de evenimente în peste 50 de țări și a participat la peste 4000 de pitch-uri care au rezultat în peste 2000 de prototipuri în domeniile de AgriTech, FoodTech, EdTech, SpaceTech, e-Governance și Big Data.

Evenimentul este organizat de Garage48 și Yep!Moldova, cu sprijinul financiar al Estonian Centre for International Development.

Articole asemănătoare

Back to top button