fbpx

Tineri din Ecuator și Columbia, la muncă ilegală în Chișinău. Ce joburi aveau

Unsprezece cetățeni originari din Ecuator și Columbia au fost depistați desfășurând activitate de muncă în lipsa actelor permisive emise de către autoritatea competentă pentru străini. Tinerii cu vârste cuprinse între 20-30 de ani activau în calitate de operator la call center, iar trei dintre ei se aflau în situație de ședere ilegală pe teritoriul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Urmare a celor constatate, străinii au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 21.000 lei și au fost obligați să părăsească teritoriului țării în termen de 15 zile, cu aplicarea interdicției de intrare pentru o perioadă de 3 ani.

Totodată, angajatorul este pasibil de pedeapsă și urmează a fi a sancționat cu amendă contravențională pentru angajarea ilegală în câmpul muncii a străinilor. Acesta va achita câte 7500 lei pentru fiecare persoană angajată ilegal.

Monitorizarea permanentă și controlul asupra respectării legislației, precum și combaterea șederii ilegale a străinilor sunt domeniile prioritare de activitate ale Inspectoratului General pentru Migrație al MAI.

Articole asemănătoare

Back to top button