fbpx

Timp de o săptămână, peste 14.000 de persoane au traversat frontiera Moldovei. Un cetățean străin a primit refuz de intrare în țară

În perioada 20 – 26 aprilie 2020, la „frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 34 de evenimente, cu documentarea a 45 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, au fost înregistrate:

– 23 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– cinci cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– cinci contravenții privind încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională;
– un caz de trafic ilicit de mărfuri.

Totodată, au fost declanșate 18 consemne, dintre care două consemne – pe Interpol și 16 – conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale. În decursul săptămânii precedente, un cetăţean străin și 13 mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 48 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 60.300 de lei și încasarea amenzilor de 18.100 de lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 14.161 de traversări, comparativ cu numărul total de persoane, înregistrat în a treia săptămână a lunii aprilie, este în descreștere cu 12%. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 9346 de traversări. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România, 47% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 1511 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Moldova – 861 de traversări persoane, dintre care 525 treceri – la frontiera moldo-română, 334 treceri – la frontiera cu Ucraina și două treceri a frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

PTF Leușeni – 421 de traversări persoane;
PTF Tudora – 150 de traversări persoane;
PTF Otaci – 115 traversări persoane;
PTF Sculeni – 65 de traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 52 de traversări persoane.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 1511 persoane și completate 861 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 645 de Declarații pe propria răspundere privind achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. Nici o persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost consemnată la intrarea în țară a unei rute charter din Austria, fiind înregistrate două persoane. Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore, au înregistrat 55 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19!

Articole asemănătoare

Back to top button