fbpx

TikTok întinde o mână de ajutor părinților care vor să-și protejeze copiii: Funcția care ar trebui să-i liniștească

TikTok continuă să câștige noi utilizatori în fiecare zi. Popularitatea rețelei de socializare a explodat în ultimul an, iar tendința pare să fie că va depăși Facebook. Asta nu înseamnă însă că platforma este perfectă. Mai mult decât atât, face subiectul unui număr record de scandaluri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Odată cu cea mai recentă actualizare de TikTok, aplicația a început să ofere creatorilor de conținut posibilitatea de a-și limita audiența pentru ceea ce postează. La fel ca pe YouTube, de exemplu, oamenii pot să limiteze vizionarea clipurilor doar la adulți sau și la copii. În teorie, mecanismul de filtrare nu este complet nou, dar înainte era limitat doar la transmisiunile live, acum s-a extins și la clipurile înregistrate, ce reprezintă majoritatea conținutului de pe platforma de streaming.

Schimbare din TikTok ce ar trebui să liniștească părinții

În cazul în care copiii nu și-au făcut singuri contul și au definit o vârstă de adult, noul sistem de filtrare ar trebui să limiteze semnificativ accesul micuților la clipuri nepotrivite pentru vârsta lor. Cei de la TikTok au tras atenția la momentul lansării actualizării că această opțiune nu va modifica sau influența în vreun fel alte reguli de funcționare ale platformei. Acelea vor rămâne neschimbate, scrie Playtech.

Cu alte cuvinte, în afara filtrului pentru copii, adulții nu vor câștiga subit acces la nuditate, clipuri foarte violente sau alte înregistrări care au fost și vor rămâne interzise pe TikTok. Este vorba doar de protejarea micuților de conținut care nu a fost creat pentru ei și care, sub nicio formă, nu le este destinat.

În același timp cu noua versiune, TikTok va lansa un algoritm semnificativ mai eficient de identificare, filtrare și blocare a ceea ce consideră a fi nepotrivit pentru rețeaua de socializare. Printre altele, ca referință, lista de restricții include conținutul sexual explicit sau sugestiv, iar acela nu va fi vreodată permis în mod oficial pentru a nu risca eliminarea din AppStore și Google Play.

Articole asemănătoare

Back to top button