fbpx

Tenismenul moldovean Radu Albot a câștigat turneul Challenger de la Istanbul

Tenismenul Radu Albot, numărul 108 mondial, a câștigat turneul Challenger de la Istanbul. În finală, sportivul de 32 de ani l-a învins pe cehul Lukas Rosol, scor 6-2, 6-0.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Datorită rezultatelor de la Istanbul, Radu Albot va urca 16 poziții în clasamentul jucătorilor profesioniști de tenis, care va fi dat publicității luni, 19 septembrie, și va ocupa locul 92 ATP.

Istanbul Challenger este un turneu profesionist de tenis jucat pe teren dur. În prezent, face parte din ATP Challenger Tour. Are loc anual la Istanbul, Turcia.

Ultimul turneu câștigat de Radu Albot a fost în noiembrie 2021, la Challenger de la Pau din Franța. Atunci, în finală, Albot l-a învins pe cehul Jiri Lehecka, cu scor 6-2, 7-6.

Radu Albot este un jucător de tenis profesionist din Republica Moldova. Conform performanțelor sale, el este cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile. În luna august 2014, el a reușit să ajungă în premieră pentru Moldova în prima rundă la turneul US Open, unde însă a pierdut în fața francezului Gilles Simon în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-2.

Articole asemănătoare

Back to top button