fbpx

Te-ai săturat să fii în continuu victima țânțarilor? Află de ce te aleg anume pe tine și nu pe altcineva

Dacă ești victimă continuă a înțepăturilor de țânțari, este cazul să afli secretul: de ce te aleg anume pe tine și nu pe altcineva? Se pare că și aceștia au anumite „preferințe”.

Faptul că insectele preferă femeile în dauna bărbaților, sau că persoanele cu părul blond, sau roșcat sunt mai expuse pericolului ca cele brunete, sau că oamenii cu pielea mai închisă sunt mai feriți decât cei cu pielea mai deschisă sunt doar mituri.

Insectele înțeapă pe toată lumea, dar unii oameni sunt, pur și simplu, mai expuși.

Se pare că cei cu grupa sanguină 0 sunt cei mai „căutați”

Cei cu grupa de sânge 0 sunt de două ori mai des înțepate decât cele cu grupa sanguină A, iar cei cu grupa B se încadrează între aceste extreme.

De asemenea, cei care au nivelul unor anumite substanțe chimice din piele mai ridicat sunt mai expuse „pericolului”. Cei care au, de exemplu, nivelul acidului lactic mai ridicat, par „favoriții” țânțarilor.

Din aceste elemente chimice din piele, insecta poata analiza rapid ce grupă de sânge are „victima”. Aceste substanțe chimice determină nivelul bacteriilor din piele și mirosul fiecărei persoane.

Un miros înțepător pentru un om sau pentru cei care-i stau alături are și o posibilă parte bună pentru „purtător”, deoarece alungă țânțarii. Insectele insistente sunt ademenite de mirosurile parfumurilor sau al săpunului folosit.

S-a constatat, de asemenea, că țânțarii sunt atrași de consumatorii de bere, dar nu se știe de ce.

Cine poartă haine în culori țipătoare n-a făcut o alegere foarte înțeleaptă, pentru că și culorile atrag țânțarii.

La respectivele insecte funcționează la fel de bine ca vederea și mirosul.

Cantitatea și „calitatea” dioxidului de carbon expirat de „victimă” este imediat analizat de țânțari, care pot simți mirosul și de la circa 60 de metri.

Femeile gravide sunt mai predispuse la înțepături

Femeile gravide, dat fiind faptul că expiră mai mult dioxid de carbon și au o temperatură mai ridicată a corpului, sunt cu 20% mai mult înțepate decât restul.

Astfel, femeile gravide sunt și cu 20% mai expuse la virușii Zika sau de malarie, bolile împrăștiate de țânțari.

85% din ceea ce te face atrăgător pentru țânțari este „pre-conectat” la circuitul tău genetic, iar șansele de a scăpa de atenția țânțarilor sunt destul de mici.

Articole similare

Close