fbpx

Tauber, scapă de sub control judiciar. Magistraţii Curţii de Apel au admis recursul avocaţilor

Deputata partidului Politc „Șor”, Marina Tauber, cercetată pentru finanțarea ilegală a formațiunii, iese de sub control judiciar și scapă de toate restricțiile. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Chișinău, care au admis recursul avocaților în interesele învinuitei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Curtea de Apel a revocat obligațiile stabilite anterior prin decizia din data de 5 ianuarie 2023, și anume: să nu părăsească localitatea unde își are domiciliul, decât în condițiile stabilite de către judecătorul de instrucție, sau după caz, de către instanță; să nu comunice cu persoane care au tangență cu procesul penal respectiv și să predea pașaportul judecătorului desemnat cu atribuțiile judecătorului de instrucție.

Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu în data de 5 ianuarie și plasată sub control judiciar. Deputata este vizată în două cauze penale, pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Șor”.

Potrivit procurorilor, s-a constatat că formațiunea ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

Procuratura Anticorupție, în colaborare cu Centrul National Anticorupție și Serviciul de Informație și Securitate, au desfășurat în data de 18 februarie, peste 20 de percheziții în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Șor.

Acțiunile de urmărirea penală s-au desfășurat pe întreg teritoriul țarii, la domiciliile unor membri ai fracțiunii, care sunt implicați activ și sistematic în recepționarea și distribuirea banilor în proporții deosebit de mari către președinți și vicepreședinți ai oficiilor teritoriale a partidului, pentru transportarea și remunerarea cetățenilor din diferite regiuni ale țarii la protestele organizate de Partidul Șor în perioada septembrie 2022 – prezent, inclusiv protestul planificat pentru duminică, 19 februarie curent.

Opt persoane au fost reținute astăzi. Persoanelor reținute le este imputată infracțiunea de complicitate la acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiune prevăzută la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, care se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare.

Amintim că, în cadrul perchezițiilor efectuate la 20 octombrie 2022, procurorii și ofițerii au ridicat peste 4,2 milioane MDL și 4.000 dolari SUA și, la 2 noiembrie 2022, au fost depistate și ridicate peste 320.000 MDL.

Pe parcursul ultimilor luni, cu ajutorul mijloacelor tehnice speciale, s-a reușit documentarea a mai multor episoade în care membrii grupului criminal organizat au transmis peste 3,4 milioane MDL, 61.000 EUR și 55.000 USD către membri și activiști ai Partidului Șor.

 

 

 

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button