fbpx

Tarifele de parcare la Aeroportul Chișinău au fost revizuite: Noile prețuri valabile începând cu 8 august

Administrația Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) a anunțat ajustări în tarifele pentru parcare, în urma cererii prim-ministrului Dorin Recean de a reevalua decizia privind dublarea prețului pentru o oră de parcare. Schimbările vor intra în vigoare începând cu data de 8 august și vor implica tarife diferențiate pentru perioadele de 3 ore, 4-10 ore și 1-7 zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prin intermediul unui comunicat oficial, AIC a declarat că politica tarifară pentru parcarea din zona aeroportului a fost revizuită în conformitate cu solicitarea prim-ministrului.

Perioada de parcare gratuită va fi extinsă de la 15 minute la 45 de minute.

Primele 3 ore de parcare vor fi tarifate la 10 de lei per oră.

Pentru intervalul de 4-10 ore, conducătorii auto vor fi taxați cu 20 de lei per oră, iar pentru prima săptămână (1-7 zile) de parcare, tariful va fi de 200 de lei pe zi.

Pentru a descuraja abuzurile, începând cu a 8-a zi de parcare consecutivă, tariful va crește la 400 de lei pe zi.

Reprezentanții AIC au subliniat că noile tarife vor permite peste 90% dintre beneficiari, în special cetățeni ai Republicii Moldova, să parcheze gratuit sau să beneficieze de tariful anterior de 10 lei pe oră.

De asemenea, comunicatul menționează că aproximativ 93% din vehiculele parcate au o durată de staționare de maximum 3 ore.

Articole asemănătoare

Back to top button