fbpx

Surpriză de proporții: Fără televoting la Eurovisionul din acest an. Reprezentantul Moldovei va fi ales doar de juriu

Cetăţenii nu vor mai putea vota în cadrul procedurii de selectare a reprezentantului Republicii Moldova care va merge în acest an la Eurovision. O modificare a regulamentului concursului cu privire la desfăşurarea selecţiei naţionale prevede că modalitatea de selectare va fi alcătuită doar din calificativele acordate de juriu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit companiei publice Teleradio Moldova, juriul va fi format din interpreţi, compozitori, textieri din Republica Moldova şi de peste hotare, precum şi din persoane publice cu specializări în diverse domenii.

La începutul fiecărei etape a concursului, membrii juriului vor confirma pe propria răspundere, prin declaraţie scrisă, că nu sunt în relaţii de colaborare sau de rudenie cu participanţii (interpreţi sau autori) înscrişi în concurs.

Componenţa echipei de jurizare va fi făcută publică doar în ziua etapei respective. Juriul va fi format dintr-un număr impar de membri (minim 5 și maxim 11), care poate fi diferit la fiecare etapă a concursului.

Selecţia naţională pentru desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la concursul Eurovision 2020 se va desfăşura în două etape: examinarea dosarelor şi audierea LIVE.

Pentru înscrierea în concurs, candidaţii pot depune cererea de înregistrare, descrierea proiectului, materialele audio pe suport digital şi lista materialelor până în data de 17 ianuarie 2020, ora 17:00, la Centrul de Colectare Eurovision 2020 (mun. Chişinău, str. Hânceşti, 64, TV Moldova 1).

Dosarele vor fi recepţionate de luni până vineri între orele 09:00 – 17:00. Dosarul poate fi expediat şi prin poşta electronică la adresa: eurovision@trm.md cu materialul audio ataşat în format MP3 sau alt format popular şi cu toate anexele stabilite de regulament.

Precizăm că ediţia din 2020 a concursului Eurovision Song Contest se va desfăşura în Olanda. Cele două semifinale ale etapei internaţionale vor avea loc pe 12 şi 14 mai, iar marea finală – pe 16 mai 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button