fbpx

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează: Rusia va încerca să intervină în alegerile prezidențiale din R. Moldova

Guvernele Statelor Unite ale Americii, Canadei și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei avertizează într-o declarație comună despre tentativele Kremlinului de a se amesteca în procesul electoral din R. Moldova în contextul alegerilor prezidențiale din această toamnă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o declarație comună, cele trei Guverne și-au exprimat susținerea pentru R. Moldova, cetățenii săi și au îndemnat Kremlinul să renunțe la eforturile de a submina democrația din Chișinău.

„Kremlinul își susține persoanele de încredere care vor fi propuse în calitate de candidați la președinția Republicii Moldova și folosește dezinformarea și propaganda pentru a alimenta tensiuni în societate. Kremlinul intenționează să provoace proteste în Moldova în cazul în care un candidat pro-rus nu va câștiga alegerile. Avem deplină încredere în capacitatea Moldovei de a gestiona ingerința Kremlinului și de a menține pacea și securitatea”, se spune în declarația Departamentului de Stat al SUA.

„Pentru a susține Moldova și poporul său, am impus sancțiuni – și vom continua să luăm măsuri – împotriva persoanelor și entităților care încearcă să destabilizeze instituțiile democratice ale Moldovei. Am furnizat informații detaliate partenerilor noștri din Republica Moldova, care le vor permite să investigheze și să împiedice planurile Kremlinului. Vom continua să oferim sprijin în timp ce Moldova avansează pe calea reformelor democratice, revigorează economia și luptă împotriva corupției. Susținem alegerile libere și corecte și nu vom tolera încercările Kremlinului de a submina instituțiile și procesele democratice din Moldova”, se mai spune în declarație.

„Încercările Kremlinului de a submina suveranitatea” R. Moldova vor eșua, dă asigurări prim-ministrul Dorin Recean.

„Sunt recunoscător pentru sprijinul puternic al Statelor Unite, Regatului Unit și Canadei în apărarea democrației Republicii Moldova. Încercările Kremlinului de a submina suveranitatea noastră și de a incita la destabilizări vor fi zădărnicite”, a afirmat Recean.

Articole asemănătoare

Back to top button