fbpx

Stoianoglo a fost achitat în dosarul depășirii atribuțiilor de serviciu. Procurorii vor contesta decizia

Alexandr Stoianoglo a fost achitat în dosarul în care era acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu. Decizia a fost luată miercuri, 28 februarie, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care au hotărât că ex-procurorul general nu ar întruni elementele infracțiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii”, se arată în dispozitivul hotărârii.

Alexandr Stoianoglo consideră că nu au fost prezentate probe care să-i dovedească vinovăția, iar decizia era evidentă încă de la începutul pornirii dosarului penal: „A fost o comandă politică, cu unicul scop de a mă înlătura din funcție”.

Stoianoglo era acuzat în acest dosar de acordarea indemnizației unice de 270.000 de lei fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, la plecarea sa din sistem. Potrivit procurorilor, ilegalitatea consta în faptul că Nicolae Chitoroagă nu avea dreptul la indemnizația unică, deoarece în acea perioadă era urmărit penal pentru îmbogățire ilicită.

PA va contesta decizia

La scurt timp, Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat că va contesta decizia magistraților. „Cunoscând că în conformitate cu prevederile legale în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației de concediere a procurorilor care demisionează, intenționat a acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei, prin ce a prejudiciat bugetul Procuraturii”, se arată într-un mesaj al PA.

Amintim că Alexandr Stoianoglo are mai multe dosare penale pe numele său, fiind învinuit de corupere pasivă, activă și fals în declarații.

Articole asemănătoare

Back to top button