fbpx

Starea dezastruoasă a unei ambulanțe de la Florești, care deservește șapte localități: Unul dintre geamuri, înlocuit cu o bucată de carton. Reacția autorităților

O ambulanță de la Florești, care deservește șapte localități, se află într-o stare. Unui dintre geamurile unității de transport lipsește în totalitate, fiind acoperit cu o bucată de carton.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După ce imaginile au apărut în presă, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a venit cu o reacție oficială în acest sens. Potrivit instituției, unitatea de transport a rămas fără geam ieri, 11 februarie, în drum spre o solicitare în satul Cuhureștii de Jos, unde de ajutorul medicilor avea nevoie un copil de două luni.

La fața locului, felcerul a acordat primul ajutor bebelușului, fiind luată decizia de a transporta urgent micuțul la spital, iar între timp șoferul a încercat să repare geamul cu materiale disponibile.

„La predarea ambulanței, geamurile erau în regulă. După deservirea a două solicitări, din cauza carosabilului, a avut loc acest incident”, se arată într-un comunicat al CNAMUP.

În primul semestrul al anului 2019, parcul de ambulanțe al instituției urma să fie reînnoit cu 168 de autosanitare noi, achiziționarea cărora nu s-a efectuat până la moment. Reprezentanții centrului explică că fosta conducere a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a stopat procesul de achiziționare a autosanitarelor, considerându-l coruptibil.

Recent, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat oficial că procesul de procurare ale ambulanțelor a fost unul transparent, în limitele cadrului legal. Oficiala a precizat că nu va fi reziliat contractul, în contextul în care nu există nici dosar și nici urmărire penală pe cazul ambulanțelor.

Republica Moldova urmează să cumpere de la agentul economic ambulanțe noi, care vor fi distribuite centrelor medicale conform necesităților. Prioritate vor avea instituțiile care au ambulanțe cu grad avansat de uzură.

Foto: jurnal.md

Articole asemănătoare

Back to top button