fbpx

Spune „Nu” corupției în grădinițe! Ofițerii CNA vor organiza ședințe cu părinții în instituțiile preșcolare

Mai multe şedinţe cu părinţii, asociaţiile şi comitetele părinteşti, personalul didactic, reprezentanţii inspectoratelor teritoriale de educaţie se vor desfăşura, începând de azi, în grădiniţele din capitală. Scopul acestor întruniri, la care va participa şi un ofiţer CNA, este de a pune în discuţie problema colectărilor ilicite de bani din instituţiile preşcolare şi de a identifica soluţiile legale pentru stoparea acestora.

Iniţiativa vine din partea Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău, care a solicitat sprijinul CNA în vederea promovării unui climat de integritate în instituţiile din subordine şi soluţionarea definitivă a plăţilor informale din sistemul de educaţie.

Astfel, până la sfârşitul lunii ianuarie, ofiţerii CNA vor fi prezenţi la adunările, organizate în grădiniţele, unde au fost constatate cele mai multe plângeri de la părinţi. Printre acestea sunt Grădiniţa nr.40 (sectorul Botanica), nr. 183 (sectorul Buiucani), nr. 7 (sectorul Centru), nr. 179 (sectorul Ciocana) şi nr. 196 (sectorul Râşcani).

Graficul şedinţelor:

  • Grădiniţa 40 – 18 ianuarie, ora 17:00
  • Grădiniţa183 – 28 ianuarie, ora 17:00
  • Grădiniţa 7- 29 ianuarie, ora 17:00
  • Grădiniţa 179 – 30 ianuarie, ora 17:00
  • Grădiniţa 196 – 31 ianuarie, ora 17:00

Articole asemănătoare

Back to top button