fbpx

Speranță există chiar și în cele mai grave cazuri. Un polițist de frontieră s-a vindecat de coronavirus după 16 zile de intubare

Un polițist de frontieră s-a însănătoșit după ce a fost conectat timp de 16 zile la aparate din cauza coronavirusului. Povestea lui a fost relatată într-un material publicat de TVR Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bărbatul se numește Alexandru și s-a infectat la serviciu. Pe 21 martie el a contactat cu o persoană bolnavă, iar a doua zi a simțit febră. Inițial, acesta a fost internat la spitalul din Bălți, însă a fost transferat la Institutul de Medicină Urgentă după ce starea i s-a agravat.

Fostul pacient spune că nivelul de oxigenare îi scădea în fiecare zi cu 2%, iar pe 4 aprilie a simțit că nu mai poate respira normal și a fost intubat. Procedura nu era una obișnuită, pentru că doctorii nu au instalat dispozitivul prin cavitatea bucală, ci la nivelul gâtului, direct în trahee. Specialiștii consideră că acest caz este o minune, deoarece între 88% și 95% din numărul total de decedați la nivel global sunt persoane care au fost conectate la aparate.

Bărbatul a fost inconștient mai mult timp, iar patru zile viața i s-a menținut doar datorită ventilării artificiale a plămânilor. El nu își poate explica cum a depășit boala, însă le este recunoscător medicilor, dar și celor dragi, care s-au rugat pentru sănătatea lui.

Doctorii consideră că au fost foarte importante reacția și acțiunile prompte ale cadrelor medicale, dar și faptul că ofițerul de la frontieră are o imunitate bună și nu avea patologii. Institutul de Medicină Urgentă precizează că acesta este primul caz de tratare a unui pacient internat acolo, care a trecut prin procedura de ventilare artificială.

Articole asemănătoare

Back to top button