fbpx

sondaj | Preferințele moldovenilor pentru alegerile parlamentare: Șor și formațiunea sa ar urma să își dubleze numărul de mandate

După Igor Dodon și Maia Sandu, Ilan Șor este al treilea favorit al cetățenilor în contextul scrutinului prezidențial, chiar dacă nu poate participa din cauza cenzului de vârstă. Acesta este rezultatul unui nou sondaj, realizat de compania iData. În același timp, Partidul ȘOR ocupă locul trei ca intenție de vot și ar obține un rezultat aproape dublu față de alegerile parlamentare din 2019.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Peste 11% dintre respondenții care au exprimat o opțiune de vot, adică fiecare a noua persoană, l-ar vota pe Ilan Șor la alegerile prezidențiale, chiar dacă deputatul nu poate candida pentru că nu are 40 de ani împliniți. Politicianul este devansat doar de Igor Dodon și Maia Sandu și îi depășește chiar și pe candidații care s-au înregistrat deja în cursa electorală.

Partidul Politic ȘOR ar obține 12 mandate de deputat, față de șapte pe care le-a acumulat la alegerile parlamentare din februarie 2019. Formațiunea este clasată pe locul trei și de experți, în cadrul unui sondaj paralel realizat de iData.

Cercetările pe teren în cadrul Barometrului Electoral au fost realizate în perioada 20 august – 3 septembrie, pe un eșantion de 1177 de respondenți din 77 de localități. Eroarea maximă de eșantionare este de ± 2,8%.

Articole asemănătoare

Back to top button