fbpx

Șoferul care l-a accidentat mortal pe biciclistul minor, trimis în judecată

Cazul șoferului de 48 de ani, care acum o lună a accidentat doi bicicliști minori lângă localitatea Stăuceni, iar ca urmare, unul dintre ei a decedat a fost trimis în judecată. Anunțul a fost făcut de către Procuratura municipiului Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratură, a fost finisată urmărirea penală și a expediată în instanța de judecată cauza penală, de învinuire a bărbatului.

„Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuitul, la 21.02.2023, pe timp de seară, cunoscând despre faptul că printr-o sentință pronunțată în anul 2019 a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de trei ani, intenționat, s-a urcat la volanul unui automobil și l-a condus pe drumul R6, km.8 din direcția municipiului Chișinău, spre comuna Stăuceni. În timpul deplasării pe drumul menționat, conducătorul auto nu a manifestat prudența sporită la trafic, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier de care trebuie să ţină cont fiecare conducător la determinarea vitezei necesare deplasării în siguranţă, determinarea benzii de circulaţie şi modului de conducere a vehiculului, și drept urmare, cu partea din față a automobilului a comis tamponarea din spate a doi bicicliști minori, care se deplasau regulamentar pe marginea carosabilului în aceeași direcție. În rezultatul producerii accidentului rutier, unui minor, conform concluziei raportului de expertiză judiciară, i-au fost cauzate leziuni corporale medii, iar celălalt minor, în urma traumelor suferite, a decedat peste trei zile la spital,” se arată în comunicatul emis de Procuratură.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina în comiterea faptei imputate.

Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Amintim că tragedia a avut loc marți, 21 februarie, la ora 16.45.

Articole asemănătoare

Back to top button