fbpx

Șoferul automobilului care se face vinovat de accidentul de pe viaduct va compărea pe banca acuzațiilor

Gheorghe Begu, șoferul automobilului care se face vinovat de producerea accidentului de pe Viaduct din Capitală, în urma căruia Marcela Paladi, o tânără de 25 de ani, a rămas fără picioare, va compărea pe banca acuzațiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dosarul în care Gheorghe Begu este cercetat pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport” a fost repartizat spre examinare la Judecătoria Chișinău, conform informațiilor publicate pe portalul instanței, transmite Ziarul de Gardă.

Gheorghe Begu, șoferul BMW-ului verde implicat în accident este specialist în domeniul IT, care în trecut ar fi lucrat în SUA și în Italia. Anterior, a fost manager de proiect la aceeași companie moldo-americană, la care a activat până la accidentul de pe Viaduct și Marcela Paladi. În prezent, Begu activează la o altă companie specializată în IT, scrie Jurnal.md.

Pe 1 martie curent, Violina Moraru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), a confirmat pentru Ziarul de Gardă că dosarul inițiat în cazul tinerei de 25 de ani, Marcela Paladi, care a rămas fără picioare în urma unui accident de pe Viaduct, a fost transmis Procuraturii municipiului Chișinău cu „propunerea de întocmire a rechizitoriului și expedierea a cauzei penale în instanța de judecată”.

Amintim că în noaptea de 5 spre 6 februarie, au avut loc două accidente. Ea încerca să scoată triunghiul de semnalizare din portbagaj, când a fost strivită de o altă mașină. Șoferul și-a recunoscut vina iar autoritățile au pornit o cauză penală.

Conform articolului 264 din Codul penal, care se referă la încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, în cazul în care șoferul va fi recunoscut vinovat pentru producerea accidentului, acesta riscă de la 3 la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Articole asemănătoare

Back to top button