fbpx

Socialiștii, gata să discute cu Blocul ACUM, doar cu condiția formării unei coaliții de guvernare în baza propunerilor PSRM 

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Moldova au fost invitați mâine să se întâlnească din nou cu Blocul ACUM pentru a discuta pachetul de legi privind dezoligarhozarea statului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reacția socialiștilor nu s-a lăsat mult așteptată. Ion Ceban spune că Partidul Socialiștilor a stabilit clar și a anunțat public acele condiții inițiale de la care partidul este disponibil să înceapă negocierile privind crearea coaliției de guvernare și a unui Guvern de coaliție funcțional format din reprezentanții ambelor părți. Tot el declară că invitația de astăzi a celor de la ACUM nu aduce claritate referitor la acceptarea sau neacceptarea propunerilor PSRM de a forma o coaliție funcțională.

„Remarcăm tonalitatea mai puțin categorică a mesajelor celor de la ACUM, ceea ce ar putea crea pe viitor premize de discuții pe marginea depășirii crizei politice create, însă constatăm cu regret că PAS și DA încă nu sînt disponibili pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM aprobate la ultima ședință a Consiliului Republican”, se arată în mesajul lui Ceban postat pe pagina sa de Facebook.

În concluzie, socialistul menționează că deputații PSRM sunt disponibili să formeze grupuri de lucru la nivel de conducere a Partidului Socialiștilor, dar și partidelor PAS și DA pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți, însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

„Suntem îngrijorați de unele acțiuni și activități cu tentă unionistă din ultimile zile la care activ participă conducerea blocului ACUM și care categoric nu pot fi acceptate de socialiști ca element al următoarei guvernări”, a conchis Ceban.

Articole asemănătoare

Back to top button