fbpx

Slusari, despre rezultatul alegerilor locale: „A avut loc sabotajul candidatului PAS pe interior”

În urma unei analize a rezultatelor din cadrul alegerilor locale generale care au avut loc recent, Alexandr Slusari a ajuns la unele concluzii referitor la matematica votării în Chișinău, mai ales în suburbii. Astfel, politicianul a presupus că, sabotajul lui Lilian Carp pentru funcția de Primar general a avut loc din interior.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În comuna Bacioi, detașat, cu 4.237 voturi (92,23 %), a câștigat candidatul PAS, care este și actualul primar. Aici, pentru Lilian Carp au votat doar 1.883 alegători. Diferența este de 2.354 voturi. Situația se repetă în satul Stăuceni: primarul PAS a obținut 3.168 voturi (78,73 %), însă Lilian Carp s-a ales cu 1.538 voturi. Diferența reprezintă 1.598 voturi. Aproape în toate celelalte suburbii, rezultatul lui Carp este aproximativ egal cu scorul candidaților de la PAS, iar în unele cazuri – chiar îl depășește. Decalajul mare în favoarea lui Ceban există doar în aceste două localități, conduse de exponenții partidului de guvernare. Cum este posibil așa ceva?”

Pare a fi o coincidență, însă Alexandr Slusari nu este de acord: „Eu, cu experiența mea mică politică, deja nu mai cred în așa coincidență. Când știu suficient cum a fost procesul desemnării candidatului de la PAS pentru Chișinău și cum unii fruntași ai partidului până în ultimul moment nu accepta pe Carp. Aștept răspunsul cu argumente la întrebarea mea. Am tot dreptul să presupun că a avut loc sabotajul candidatului PAS la funcția de Primar General de pe interior. Din punctul meu de vedere, Lilian a făcut un volum enorm de lucru în foarte scurt timp, însă cineva de pe intern tare nu a vrut ascensiunea dumnealui. Totodată, sunt foarte curios să aud care era un candidat mai bun de la PAS și de ce el nu a fost propus măcar cu un an înainte de alegeri.”

În continuare, politicianul analizat rezultatele alegerilor, vorbind despre faptul că, PSRM a câștigat nouă centre raionale și orașul Vulcănești, Partidul lui Usatîi a luat șase orașe, inclusiv municipiul Bălți, însă PAS, cu putere absolută în stat, a câștigat în doar cinci centre raionale, dintre care nu este nici un municipiu. Astfel, a ajuns la ideea că, PAS intră în declin politic, iar cu descensiunea ei, există un risc enorm a prăbușirii vectorului european.

În acest context, potrivit lui Slusari, este necesară crearea și consolidarea unei alternative unite pro-europene și naționale, care ar include mai multe partide extraparlamentare și exponenții notorii ai societății civile.„Chiar și matematica electorală confirmă acest lucru, nu există altă ieșire. Altfel, vom pierde ultima șansa de integrare europeană și modernizarea țării.

Articole asemănătoare

Back to top button