fbpx

Sfaturi ZUGO | Zi de naștere, cină romantică sau petrecere? Un somelier din Moldova te ajută să alegi cel mai bun vin pentru orice ocazie

În Republica Moldova se cultivă vița de vie, iar acest lucru ne permite să ne mândrim cu un vin bun și de calitate. Totuși, chiar dacă băuturile care imită vinul nu prea sunt întâlnite în țara noastră, cetățenii încep să le deosebească pe cele de calitate, datorită degustărilor la care merg, dar și a sfaturilor oferite de specialiști.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, pentru cei care își doresc să organizeze o cină ideală sau încă se gândesc ce cadou să ofere pentru o zi de naștere, echipa ZUGO a discutat cu somelierul Dumitru Dediu care îi va ajuta să aleagă un vin bun pentru orice ocazie.

Pentru început ar trebui să știți și, probabil, să vă bucurați de faptul că vinuri contrafăcute în Moldova nu prea sunt, iar preţul mic nu mai este primul reper atunci când doriți să cumpărați o sticlă de vin.

„În primul rând trebuie să înțelegem că vinul este arta omului timp de minim un an. Pentru a produce un vin bun, producătorii depun tot efortul și toate cunoștințele acumulate pe parcursul anilor, dar și dragostea pentru vin.

Astfel, în Moldova, fenomenul de vin contrafăcut, spre fericirea noastră, nu prea există. Începând cu 60 de lei, pe raft încep a fi vinuri calitative și cu un mesaj. Cele mai ieftine nu înseamnă că sunt contrafăcute, ci de o calitate inferioară”, menționează Dumitru Dediu, pentru ZUGO.

Acum că aveți un prim indiciu despre cum să alegeți un vin bun, fără a da atenție la prețuri, trebuie să știți că o sticlă de vin trebuie combinată cu ocazia pentru care este deschisă. Astfel, înainte de a merge la cumpărături, trebuie să știți cu cine îl veți servi.

„Vinul trebuie să fie ales pentru orice ocazie în parte. Pentru o cină romantică s-ar potrivi perfect un vin roșu din soiul Fetească Neagră sau Merlot, pentru că aromele acestor două soiuri seduc până la cel mai sincer moment.

Pentru zilele de naștere aș recomanda un vin mai festiv precum este Pinot Grigio, mai ușor și mai tânăr sau chiar efervescent doar pentru că vor face dispoziția necesară și nu vor complica mesenii cu înțelesul ascuns al fiecărui pahar”, adaugă somelierul.

Dacă este vorba de o ieșire la restaurant sau o simplă cină acasă și vă doriți să savurați mâncarea cu un vin bun trebuie să fiți atenți și aici la câteva detalii.

Prin urmare, un vin roșu, precum Cabernet Sauvignon sau Codru, s-ar combina cu costițele de porc sau vită preparate medium, iar un vin alb, precum este Sauvignon, ar amplifica gustul stridiilor sau scoicilor preparate în sos alb. Un Chardonnay s-ar potrivi la Carpaccio de caracatiță.

Totuși, potrivit somelierului: „Cea mai importantă combinație este compania din care faci parte, atunci se potrivește orice vin.”

Echipa ZUGO vă dorește să alegeți cel mai bun vin și să-l combinați perfect, urmând sfaturile de mai sus. Astfel, așa veți reuși să vă bucurați mai mult de momentele petrecute cu cei dragi.

Foto: Fashion Trends PK, Lake Geneva Country Meats, pinterest

Articole asemănătoare

Back to top button