fbpx

Sfaturi ZUGO | Nu lăsa frigul să-ți rănească pielea.Trucurile la care poţi recurge pentru a avea grijă de mâini și față

Vremea rece a pus deja stăpânire pe Moldova, dar nu trebuie lăsată să pună stăpânire și pe pielea ta. Astfel, pentru a evita problemele cu care se confruntă corpul atunci când e ger, dar și pentru a nu simți disconfort toamna târziu, și chiar iarna, echipa ZUGO îți vine în ajutor cu câteva sfaturi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tenul uscat, mâinile sau buzele crăpate sunt atât de des întâlnite în această perioadă, încât fără sfaturile unui medic specialist ai putea să te confrunți cu probleme serioase de sănătate.

Prin urmare, pentru a nu suferi complicații, medicul dermatolog Ecaterina Popescu recomandă pentru început să alegi produsele potrivite îngrijirii pielii tale, pentru ca acestea să aibă efectele dorite, iar mai jos găsești alte 5 sfaturi care te vor ajuta să ai o piele de invidiat.

1. Alege creme faciale hidratante pentru piele perfectă

Și cum temperaturile sunt mult mai scăzute, iar tenul tău are nevoie de o mai mare protecţie împotriva vântului şi frigului, trebuie să alegi o cremă hidratantă pe bază de ulei de cocos schimbul celei pe bază de apă. Totuși, nu uita că trebuie să te protejezi și împotriva razelor solare, chiar dacă nu mai ești pe plajă.

2. Fă baie cu apă călduță
Să faci baie cu apă fierbinte este cel mai relaxant iarna, dar nu este recomandat, pentru că duce la uscarea pielii. De aceea, este de preferat ca apa să fie călduță, în care poți pune fulgi de ovăz sau bicarbonat de sodiu în cantități egale pentru a exfolia pielea.

3. Aplică măști faciale blânde
Persoanele cu piele uscată ar trebui să evite măștile faciale dure, mai ales cele pe bază de alcool. În schimb, ar trebui să le aleagă pe cele pe bază de fructe care mențin pielea hidratată.

4. Bea apă pentru hidratare
Știm că apa este foarte importantă pentru piele, deoarece o face catifelată și fermă. În timpul iernii este foarte important ca organismul să fie hidratat. Așadar, bea apă și cât mai multe lichide pentru a menține pielea și corpul sănătos.

5. Folosește cât mai des crema de mâini
Piele mâinilor este foarte sensibilă și are mai puține glande de ulei. Dacă mâinile nu sunt hidratate corespunzător, pielea se usucă și devine aspră, provocând mâncărime. Nu uita de crema de mâini și de mănuși. Ele mențin pielea hidratată și o protejează de temperaturile scăzute de afară.

Articole asemănătoare

Back to top button