fbpx

Sesizarea Partidului Șor privind starea de urgență, respinsă de Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă sesizarea prin care Partidul politic Șor a solicitat controlul constituționalității hotărârii Parlamentului privind prelungirea stării de urgență, transmite IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoarea sesizării, deputata Marina Tauber, menționa că nu există vreun temei pentru prelungirea stării de urgență. Asta în condițiile în care Guvernul, Parlamentul și toate celelalte autorități ale statului au competențe depline și pot să întreprindă orice măsură în condiții și termene legale. Potrivit ei, hotărârea Parlamentului de a prelungi starea de urgență este una abuzivă, care încalcă principiul separării puterilor în stat.

La examinarea sesizării s-a constatat o paritate de voturi. Curtea a decis să sisteze procesul privind controlul constituționalității hotărârii Parlamentului privind prelungirea stării de urgență din 2 februarie 2023, depusă de deputata Marina Tauber.

Decizia Curții este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Articole asemănătoare

Back to top button