fbpx

Șeremetievo: Anchetatorii anunță care ar fi cauzele incendierii avionului. O versiune ar fi lipsa de experiență a echipajului

În urma incendiului devastator care a avut loc pe Aeroportul Șeremetievo, din orașul Moscova, a fost deschisă o anchetă penală. Așadar, responsabilii au anunțat care ar fi cele trei versiuni privind cauzele incendierii avionului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anchetatorii ruși precizează că încă examinează cazul, iar că tragedia ar fi avut loc din cauza: lipsei de experiență a echipajului, unei defecțiuni tehnice sau condițiilor meteo nefavorabile, transmite TASS.

„Ancheta examinează câteva posibile versiuni ale tragicului accident în care a fost implicată aeronava Sukhoi Superjet 100 pe aeroportul Şeremetievo, printre care se numără calificări insuficiente ale piloților sau a persoanelor care au efectuat verificarea tehnică a bordului avionului înainte de zbor și a controlorilor de trafic aerian, disfuncționalitate tehnică şi condiții meteorologice nefavorabile”, declară Svetlana Petrenko, purtătoarea de cuvânt a comisiei de anchetă a Parchetului General Rus.

Totodată, de menționat că familiile celor care au decedat în urma incendiului vor primi câte un milion de ruble, iar cele nouă persoane internate în spital – câte 500.000 de ruble, potrivit autorităților din Murmansk.

Amintim că un avion al companiei Aeroflot, în care se aflau 78 de oameni – 73 de pasageri și 5 membri ai echipajului – a luat foc pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova. 41 de oameni au decedat în urma catastrofei aviatice

Articole asemănătoare

Back to top button