fbpx

Șeremetievo: Anchetatorii anunță care ar fi cauzele incendierii avionului. O versiune ar fi lipsa de experiență a echipajului

În urma incendiului devastator care a avut loc pe Aeroportul Șeremetievo, din orașul Moscova, a fost deschisă o anchetă penală. Așadar, responsabilii au anunțat care ar fi cele trei versiuni privind cauzele incendierii avionului.

Anchetatorii ruși precizează că încă examinează cazul, iar că tragedia ar fi avut loc din cauza: lipsei de experiență a echipajului, unei defecțiuni tehnice sau condițiilor meteo nefavorabile, transmite TASS.

„Ancheta examinează câteva posibile versiuni ale tragicului accident în care a fost implicată aeronava Sukhoi Superjet 100 pe aeroportul Şeremetievo, printre care se numără calificări insuficiente ale piloților sau a persoanelor care au efectuat verificarea tehnică a bordului avionului înainte de zbor și a controlorilor de trafic aerian, disfuncționalitate tehnică şi condiții meteorologice nefavorabile”, declară Svetlana Petrenko, purtătoarea de cuvânt a comisiei de anchetă a Parchetului General Rus.

Totodată, de menționat că familiile celor care au decedat în urma incendiului vor primi câte un milion de ruble, iar cele nouă persoane internate în spital – câte 500.000 de ruble, potrivit autorităților din Murmansk.

Amintim că un avion al companiei Aeroflot, în care se aflau 78 de oameni – 73 de pasageri și 5 membri ai echipajului – a luat foc pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova. 41 de oameni au decedat în urma catastrofei aviatice

Articole asemănătoare

Back to top button