fbpx

Semnul de pe lobul urechii care prevestește o boală grea. Ce le arată medicilor despre sănătatea ta

Specialiștii au descoperit un punct aparte de la lobul urechii care poate să prevestească o boală. Mai exact, este vorba despre un detaliu pe care multe doamne și domnișoare îl văd atunci când își pun cerceii. O anumită cută poate fi un indiciu pentru o boală. Aceasta este de obicei la un unghi de 45° și se extinde în diagonală. Ce diagnostic ai putea să ai? Toată lumea ar trebui să ia la cunoștință asta!

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ce semn de la lobul urechii prevestește o boală: ce au descoperit medicii?

Urechea este organul de auz al vertebratelor, iar la mamifere este și un organ de simț al echilibrului. Termenul se referă la un întreg sistem responsabil pentru colectarea și procesarea primitivă a sunetului sau doar la partea vizibilă a acestuia, scrie Playtech.

Cu toate astea, nu toate animalele au urechi în aceeași zonă, dar mamiferele au două urechi care sunt dispuse pe fiecare parte a capului. Cercetătorii au descoperit că există un detaliu la ureche ce ne poate indica un diagnostic.

Mai exact, dacă partea lobului urechii în care de obicei doamnele își pun cerceii are o cută distinctă, ar putea fi un detaliu care să arate o boală coronariană (CAD).

Cuta se află de obicei la un unghi de 45° și se extinde în diagonală. Pliul în cauză la care toți oamenii trebuie să fie atenți este numit și semnul lui Frank. Acesta este numit după medicul care a observat prima dată acest lucru în anii 1970 și a făcut corelația dintre lob și diagnostic.

Ce spun experții?

Totuși, experții susțin că nu întotdeauna cuta indică o boală, așa că cei mai mulți recomandă un consult amănunțit din partea unui specialist. Mulți cercetători au studiat valoare predictivă a pliului urechii pentru CAD de-a lungul timpului.

În mai mult de 500 de cazuri de autopsie s-a descoperit că pliurile lobului urechii prezic boala menționată, iar în aproximativ 80% din timp este vorba despre persoane sub 40 de ani. În alt studiu ce a cuprins 241 de pacienți cu accident vascular s-a observat că 78.8% din ei aveau o cută diagonală a lobului urechii.

Specialiștii au concluzionat că pliul este un predictor independent al accidentului vascular cerebral ischemic – urgență medicală ce este legată de CAD preexistent. De asemenea, au fost medici care au subliniat și că pliul este asociat cu prevalența crescută, extinderea și severitatea CAD.

Cu toate astea, indiciul nu este la fel de puternic precum alți factori vizibili care indică un asemenea diagnostic precum: fumatul, diabetul de tip 2 sau hipertensiunea arterială, spune Dr. Jesus Lizarzaburu, medic de medicină de familie la TPMG Grafton Family Medicine.

Articole asemănătoare

Back to top button