fbpx

Șeful Procuraturii Anticorupție și-a dat demisia. Viorel Morari este acuzat că ar fi șantajat mai mulți oameni de afaceri

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia. Inițiativa îi aparține și ar fi venit ca urmare a acuzațiilor publice care i s-au adus prin intermediul unor scrisori anonime expediate presei și misiunilor diplomatice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Viorel Morari ar fi solicitat procurorului general, Eduard Harunjen, să inițieze o anchetă pentru verificarea celor ce i se impută, iar pentru a asigura corectitudinea investigației și pentru a nu prejudicia imaginea instituției și-a anunțat demisia din funcția de conducere pe care o deține, transmite Deschide.

Săptămâna trecută, mai multe redacții de știri au primit, prin mail, un material în care este descrisă o schemă privind deposedarea de afacere a lui Viorel Varzari, patronul SRL „Molinart Grup”, firmă care produce cisterne din oțel inoxidabil pentru industria vinicolă și agroalimentară. Cei care l-ar fi șantajat ar fi Andrei Tranga, patronul „Andy’s Pizza”, autoritatea criminală Karamalak care se află la Moscova, un italian și un alt rus stabilit în Austria. Autorul scrisorii afirmă că în acest caz ar fi implicat și șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

La rândul său, Viorel Morari a declarat că acuzațiile lansate astăzi la adresa sa, potrivit cărora dânsul ar fi implicat inclusiv în cazuri de șantaj și presiuni la adresa unor oameni de afaceri, ar fi în interesul „unor persoane investigate penal de către procurorii anticorupție”.

Viorel Morari și-a început mandatul de șef al Procuraturii Anticorupție în aprilie, 2016, în baza unui concurs public pe care l-a câștigat.

Articole asemănătoare

Back to top button