fbpx

Șefa Procuraturii Anticorupție: „Nu putem pur și simplu lua oamenii din casele lor și să-i punem la închisoare”. La cine se referă Dragalin

Justiția durează, iar în procesul de acumulare a probelor trebuie respectate toate drepturile cetățenilor. O spune șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, fiind întrebată când va exista finalitate pe dosarele de mare rezonanță din Republica Moldova. Procurorul-șef Anticorupție spune că înțelege dorința societății de a-i vedea pedepsiți pe cei care au devalizat statul, însă încrederea în justiție nu se construiește prin condamnări pe bandă rulantă, ci prin respectarea tuturor procedurilor juridice, notează IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa Procuraturii Anticorupție spune că pentru ca societatea să-și recapete încrederea în instituția procuraturii, procurorii trebuie să respecte toate etapele acumulării probelor, iar în cazul dosarelor de rezonanță acest proces este unul îndelungat.

„Toți avem emoții foarte mari când e vorba de miliardul furat din băncile din Moldova. La fel și în cazul Laundromatului care a trecut prin judecătoriile din Moldova și ne-a făcut o reputație foarte proastă în Europa și în lumea întreagă. Și noi toți vrem aceste scheme să fie dizolvate, să fie atrași la răspundere cei culpabili și să recuperăm banii furați. Dacă spunem că numai acesta e un rezultat pozitiv și în sfârșit, o să putem avea încredere în justiție, eu cred că dacă ne propunem așa scop n-o să-l atingem. E clar că și pentru noi e o prioritate, vrem să ajungem și noi la finalitate în dosare mari, de rezonanță, dar e foarte important să ne uităm și la parcursul acestui drum lung pe care sunt și alte rezultate intermediare, care arată că totuși mergem în direcția corectă”, a spus Veronica Dragalin în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Fiind întrebată despre evoluția dosarului privind finanțarea Partidului Politic Șor, Veronica Dragalin spune că după acumularea tuturor probelor, dosarul va fi trimis în judecată și atunci societatea va avea acces la informație.

„Dacă peste noapte am avea condamnări la stânga și la dreapta, asta pentru mine ar însemna că noi, de fapt, nu trăim într-un stat de drept. Deci, justiția durează, pentru că trebuie să respectăm drepturile. Eu înțeleg că cetățenii au emoții, vor să vadă rezultate, vor să vadă oamenii ajunși chiar la închisoare, iar banii să fie confiscați, eu înțeleg de ce cetățenii doresc asta, dar trebuie să respectăm toate legile, noi nu putem pur și simplu lua oamenii din casele lor și să-i punem la închisoare, trebuie să respectăm un proces de acumulare a probelor în mod corect și responsabil și asta se întâmplă astăzi”, a mai spus șefa Procuraturii Anticorupție.

Potrivit procurorului-șef Anticorupție, în anul 2022 din numărul total al dosarelor expediate în judecată, pe 75% din cazuri există condamnări, iar în 25% din cazuri persoanele au fost achitate.

Articole asemănătoare

Back to top button