fbpx

Ședința de judecată în dosarul lui Chirtoacă, amânată. Cei doi avocați ai fostului primar de Chișinău nu s-au prezentat

Ședința de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă programată pentru astăzi, 19 martie, la Judecătoria Buiucani, a fost amânată. Decizia a fost determinată de absența celor doi avocați care trebuiau să-l apere pe fostul edil al Chișinăului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia au prezentat cereri privind imposibilitatea participării la proces, unul fiind plecat într-o deplasare peste hotare (prezentând, astfel, și biletul de avion), iar altul fiind ocupat la un seminar. Cel care a dispus amânarea ședinței este judecătorul Alexandru Negru.

„Ședința de azi a fost coordonată cu mult timp înainte. Instanța a propus să fie amânată ședința de azi, în legătură cu participarea la un seminar. Atunci, avocații s-au opus, menționând că și-au rezervat prezența la acest proces.

Ei au refuzat o altă zi, deși s-a propus ședință de judecată pentru mâine (n.r. 20 martie) sau pentru ieri (n.r. 18 martie). Este o încercare de manipulare. Dacă se mai repetă, vom sancționa apărarea”, a susținut Alexandru Negru, menționând despre intenția de a tergiversa procesul.

La rândul lui, fostul primar al capitalei i-a replicat magistratului că cele spuse de el nu sunt adevărate. Chirtoacă a acuzat procurorul și judecătorul de manipulare.

„Asta e prima cerere depusă privind amânarea. De unde tergiversare? La acea ședință, ați propus pentru ziua a doua, lucru imposibil, pentru că avocații aveau programate alte ședințe. De ce nu recunoașteți? Nu încercați să manipulați, o să vă dau recuzare și pentru acest motiv”, a declarat Chirtoacă.

Așadar, o nouă ședință este planificată pentru 26 martie curent, la ora 09:30. Amintim că Dorin Chirtoacă este acuzat în două dosare penale, privind traficul de influență și depăşirea atribuţiilor de serviciu, transmite realitatea.md.

Articole asemănătoare

Back to top button