fbpx

Ședința CSP referitoare la Harunjen ar putea, totuși, să fie organizată: Trei membri ai Consiliului au semnat o cerere în acest sens

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), la care s-ar pune în discuție inițierea urmăririi penale pe numele procurorului general Eduard Harunjen, ar putea, totuși, să fie organizată – o solicitare în acest sens a fost făcută de trei membri CSP.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Semnatarii cererii sunt: Dumitru Pulbere, Ion Guceac și ministra Justiției, Olesea Stamate – aceștia au cerut ca să fie făcută o ședință extraordinară pentru miercuri, 10 iulie curent.

„În lumina sesizărilor adresate în ultimele săptămâni CSP-ului, (…) în care sunt expuse pretinse abateri în raport cu exercitarea mandatului de procuror general, solicităm convocarea în termeni proximi (10 iulie) a ședinței CSP. Tergiversarea examinării sesizărilor ar purta un caracter de autoînlăturare de la exercitarea funcţiilor care revin organelor de autoadministrare ale Procuraturii”, au scris autorii, potrivit jurnal.md.

Foto/doc: jurnal.md

Pentru tv8.md, Stamate a declarat că încă nu au primit un răspuns de la conducerea Consiliului în ceea ce privește ședința.

De menționat că, potrivit legislației, ședința CSP poate fi convocată de președintele Consiliului sau la cererea a minim trei membri.

Amintim că după ce Andrei Năstase a declarat că, astăzi, Consiliul Superior al Procurorilor se va întruni într-o ședință pentru a discuta cererea depusă de acesta, privind inițierea urmării penale pe numele lui Harunjen, CSP a emis un comunicat prin care a precizat că nu va fi nicio ședință de acest fel.

Reacția lui Andrei Năstase nu a întârziat să apară, șeful MAI menționând că acest comunicat „reprezintă cântecul de lebădă al ultimului bastion al regimului autoritar și oligarhic al lui Plahotniuc”

Articole asemănătoare

Back to top button