fbpx

CSP îi răspunde lui Năstase că azi nu va fi nicio ședință. Șeful MAI: Ăsta e cântecul de lebădă al ultimului bastion al regimului lui Plahotniuc

După ce Andrei Năstase a declarat că, astăzi, Consiliul Superior al Procurorilor se va întruni într-o ședință pentru a discuta cererea depusă de acesta, privind inițierea urmării penale pe numele procurorului general, Eduard Harunjen, CSP a emis un comunicat prin care a precizat că nu va fi nicio ședință de acest fel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pentru azi nu a fost preconizată și nici convocată o ședință în plen. Pentru justa informare a opiniei publice, considerăm necesar să punem în evidență aspectele normative fundamentale cu relevanță aferent situației invocate. Consiliul Superior al Procurorilor este un organ independent, parte a autorității judecătorești, statutul și mandatul căruia sunt reglementate de Constituție, fiind a priori exclusă posibilitatea ca reprezentanții puterii legislative sau ai puterii executive să înainteze solicitări cu referire la procedurile de convocare și organizare a ședințelor acestei instituții publice”, au scris reprezentanții CSP.

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Interne a reacționat la acest comunicat, menționând că acest „reprezintă cântecul de lebădă al ultimului bastion al regimului autoritar și oligarhic al lui Plahotniuc”.

„Faptul că tocmai CSP face trimitere în comunicat la independența justiției este cel puțin o glumă proastă, ba chiar o dovadă de cinism pur. Vreau să fiu foarte categoric: aici nu este vorba de mine, ci de cetățenii Republicii Moldova, care merită mai mult decât o Procuratură aservită unui dictator fugar care își face acum veacul prin hoteluri de lux!

În calitate de lider al unui partid politic care și-a asumat – cu mandatul democratic al oamenilor din această țară – readucerea statului de drept în RM, nu pot privi nepăsător cum acest Consiliu se pune în calea aflării adevărului și tragerii la răspundere a celor vinovați. Astăzi CSP s-a mai acoperit încă o dată de rușine, dar vreau să îi asigur pe toți că nu vom renunța la lupta noastră de a scoate Moldova cu totul din captivitate! Aveți încredere!”, a spus Năstase, pe pagina sa de Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button