fbpx

Se ține cu ambele mâini de cadrele didactice. Ministerul Educației a lansat campania „Vreau să fiu pedagog”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat campania „Vreau să fiu pedagog”, pentru a motiva tinerii să aplice la facultăți pedagogice, dar și pentru a determina profesorii să rămână în sistem. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministra Monica Babuc a declarat, la lansarea campaniei, că, în prezent, în instituțiile din țară lipsesc peste 2000 de cadre didactice. Cele mai multe locuri libere sunt în grădinițe, unde lipsesc peste 400 de cadre.

În învățământul primar este nevoie de peste 200 de pedagogi. Totodată, școlile din țară sunt în căutarea a peste 200 de profesori de matematică, 100 de profesori de limba română și tot atâția de fizică.

Potrivit ministrei, în ultimii ani, autoritățile au întreprins mai multe acțiuni pentru a susține profesorii și a-i motiva să rămână în sistem, precum majorarea indemnizației de stat de la 45.000 până la 120.000 de lei pentru tinerii specialiști cu studii superioare și de la 36.000 până la 96.000 de lei pentru absolvenții colegiilor.

În același timp, și salariile profesorilor au fost majorate.

Printre acțiunile care vor fi organizate în cadrul campaniei „Vreau să fiu pedagog” se numără concursuri de eseuri, elaborarea spoturilor publicitate și desfășurarea întrunirilor cu participarea elevilor și părinților, etc.

Articole asemănătoare

Back to top button