fbpx

Se redeschid teatrele din Chișinău: Numărul spectatorilor, limitat la 50% din capacitatea sălilor

Teatrele din Chișinău își vor realua activitatea, după ce au fost închise din cauza situației pandemice. Se întâmplă după ce în adresa Primăriei au fost trimise „multe scrisori din partea actorilor care roagă disperați să își reia munca”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată miercuri, 6 ianuarie, de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP).

Potrivit CESP, teatrele pot activa cu păstrarea tuturor măsurilor de sănătate publică și condițiilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei de coronavirus.

Mai exact, este vorba despre faptul că prezența în sălile de spectacole va fi de 50% de procente din capacitatea acestora pentru a respecta distanța socială.

De astemenea, va fi necesară dezinfectarea, termometria vizitatorilor, purtarea măștilor, iar spectacolul nu trebuie să dureze mai mult de două ore.

Totodată, se va permite organizarea concertelor în aceleași condiții.

Citește și: E greu într-o țară în care teatrul ajunge a fi coadă de câine”. Mesajul actriței Daniela Burlaca către autorități

Amintim că, la 27 noiembrie 2020, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNSP) a interzis desfășurarea activității teatrelor, cinematografelor, a sălilor de concerte și a caselor de cultură.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button