fbpx

Scandalul sexual cu implicarea lui Golovatiuc: Procuratura a refuzat pornirea urmăririi penale pe acest caz

Fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a scăpat de dosar pentru hărțuire sexuală după ce procuratura a refuzat pornirea urmăririi penale pe acest caz.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Menționăm că în vara anului 2021 fostul Ambasador Republicii Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, ar fi fost implicat într-un scandal de hărțuire sexuală, victima fiind o angajată din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova.

Procurorul responsabil de comunicare cu presa al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a declarat pentru ZUGO.MD că „procuratura mun. Chișinau Oficiul Principal la 21.11.2021 a emis ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale pe acest fapt, ținând cont de faptul că lipsește plângerea prealabilă a victimei”.

Potrivit ei, urmărirea penală se pornește numai în baza plângerii prealabile a victimei în cazul hărțuirii sexuale.

„În situația dată, plângerea prealabilă a victimei este o condiție obligatorie în vederea pornirii urmăririi penale”, a menționat Procurorul responsabil de comunicare cu presa.

Așadar, deoarece victima a refuzat să înainteze o asemenea plângere prealabilă, procurorii au dispus refuzul în pornirea urmăririi penale.

Amintim că Vladimir Golovatiuc a fost învinuit de o angajată a Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova de hărțuire sexuală. Aceasta afirma că ambasadorul ar fi invitat-o în locuința sa ca să îl consulte ce haine să poarte la cină. Când femeia a intrat, diplomatul ar fi fost dezbrăcat, ar fi cuprins-o și i-ar fi spus că trebuie „calmat”, deoarece nu poate ieși din casă excitat.

De asemenea, femeia, care a preferat să rămână anonimă, îl acuza pe Golovatiuc că i-ar fi denigrat imaginea.

Conform presupusei victime, acesta ar afirma că ea ar fi o femeie „cu responsabilitate socială scăzută”.

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat la Chișinău, pe 29 iulie 2021, după acuzațiile de hărțuire sexuală.

Atunci, Vladimir Golovatiuc spunea că nu cunoaște nimic despre acuzațiile privind scandalul sexual în care ar fi implicat. Totodată, acesta a menționat că a venit la Chișinău pentru concediu, însă a fost rechemat din acesta pentru consultări.

Articole asemănătoare

Back to top button