fbpx

Șapte cauze penale deschise împotriva autorului canalului de Telegram care a expus femei din R. Moldova

Autorul și administratorul canalului de Telegram care a publicat imagini indecente cu femei din Republica Moldova este vizat în mai multe cauze penale și se află în căutare, conform declarațiilor făcute de Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției (IGP), în cadrul emisiunii „Moldova Gândește LIVE” de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit acesteia, persoana responsabilă de gestionarea canalului a fost căutată de autorități pentru diverse infracțiuni de ceva timp. În prezent, sunt deschise șapte cauze penale împotriva acestuia, care vor fi conexate într-un dosar comun. Acuzațiile includ încălcarea inviolabilității vieții personale și șantaj.

De asemenea, bărbații care au contribuit la furnizarea imaginilor compromițătoare dețin statutul de complici și riscă pedepse similare cu cele ale administratorului canalului. „Toți cei care au creat și distribuit conținutul acestui canal au fost identificați și vor răspunde penal”, a subliniat Fetco.

Poliția a primit plângeri din partea a 18 victime, dintre care 15 au fost deja identificate. Reprezentanta IGP a menționat că procesul de audiere este în desfășurare, subliniind importanța protejării femeilor implicate în această situație delicată.

Una dintre plângeri se referă la un videoclip trucat, iar poliția a dispus efectuarea unor expertize tehnice. De asemenea, s-a constatat că autorii canalului au încercat să deschidă alte grupuri pentru a continua activitatea ilegală după ce acțiunile lor au fost descoperite.

IGP menționează că colaborează cu parteneri internaționali pentru a închide definitiv acest canal și a aduce vinovații în fața justiției.

Articole asemănătoare

Back to top button