fbpx

Sandu răspunde amenințărilor lui Lavrov: „Nu văd nicio legătură între gazul rusesc și aderarea la UE. Noi vă plătim”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Uniunea Europeană vrea să transforme Republica Moldova într-o „a doua Ucraină”. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat la declarațiile ministrului rus de Externe, menționând că nu există nicio conexiune între livrările de gaze naturale și procesul de integrare europeană a țării noastre.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

La fel, amintește că țara noastră a anunțat cu mulți ani în urmă intenția de aderare la Uniunea Europeană.

„Nu văd nicio legătură între livrările de gaze și intenția noastră de a obține statut de țară candidată. Ne dorim asta demult și am anunțat asta de mulți ani. Am făcut și niște angajamente să depunem cererea de aderare la UE”, a menționat Maia Sandu.

Şefa statului a reacţionat astfel și la declaraţiile ministrului rus de Externe precum că Chişinăul şantajează Moscova cu integrarea europeană pentru a primi preţuri avantajoase la gaz.

„Republica Moldova este un stat suveran şi doar cetăţenii săi pot decide dacă va adera la Uniunea Europeană iar Rusia poate folosi gazele naturale şi energia electrică ca instrumente de presiune”, a mai declarat președinta.

Amintim că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu la un post rusesc că Uniunea Europeană vrea să transforme Republica Moldova într-o „a doua Ucraină”, spunând în același timp că Moldova încearcă să obțină cât mai multe avantaje de la Rusia, sub amenințarea că altfel se va alătura Uniunii Europene.

Articole asemănătoare

Back to top button