fbpx

Sancțiuni pentru parcarea incorectă a mașinilor pe trotuar. Cât vor plăti cei care nu vor lăsa spațiu pentru circulația pietonilor?

Șoferii care nu își vor parca corect autotorismele pe trotuare vor fi sancționați. Potrivit Inspectoratul Naţional de Patrulare, cei care nu vor lăsa spațiu de cel puțin un metru și jumătate pentru circulația pietonilor vor plăti amenzi de până la 1500 de lei cu aplicarea a patru puncte de penalizare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, vehiculele staţionate nu trebuie blocheze accesul la scări, rampe sau borduri, destinate persoanelor cu deficienţe locomotorii.

Modificări în acest sens au fost aprobate vineri de Executiv, în scopul sporirii accesibilității la trotuare a pietonilor, a persoanelor cu dizabilități sau care au cărucioare și a oamenilor în etate, îndeosebi în localităţile urbane aglomerate.

O practică similară este aplicată și în statele membre ale UE. Spre exemplu, în Slovacia și Polonia parcarea pe trotuare este permisă doar dacă este lăsat cel puțin 1,5 metri pentru circulația pietonilor, iar în România această distanță nu poate fi mai mică de un metru.

Articole asemănătoare

Back to top button