fbpx

Salariile lucrătorilor medicali vor fi majorate de pe 1 septembrie. Cu cât vor fi mărite?

Începând cu 1 septembrie, salariul lucrătorilor medicali va fi majorat cu 30%. În acest sens, astăzi, Guvernul a aprobat proiectul pentru modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, va fi majorat salariul de funcție al personalului medical (personal de conducere-medici, medici, personal medical mediu, personal medical inferior), al șoferilor autoambulanțelor din serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească și autosanitarelor din serviciul AVIASAN.

Proiectul este înaintat în contextul declarării anului 2020 – cel al Lucrătorului Medical, prin Decretul președintelui Republicii Moldova și în temeiul Planului de acțiuni al Guvernului.

Sub aspect financiar, cheltuielile necesare vor fi acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală, în sumă de peste 362 de milioane de lei de, care vor beneficia circa 42.918 angajați.

Articole asemănătoare

Back to top button