fbpx

Salarii mai mari pentru medicii rezidenți. Primii specialiști și-au primit deja lefurile majorate

La 1 decembrie 2018 a intrat în vigoare legea privind majorarea salariilor pentru aproximativ 200.000 de bugetari din toată țara. Mai mulți medici rezidenți au primit deja lefuri mai mari, ceea ce îi motivează să rămână și să muncească în continuare în domeniul pe care l-au ales cu mulți ani în urmă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sergiu Patrinică este medic rezident în anul doi la Spitalul Clinic Republican. Până la implementarea reformei, tânărul ridica un salariu de 1800 de lei, acum primește aproape de trei ori mai mult – 4800 de lei.

„Sper că în continuare medicii noștri rezidenți vor rămâne în țară și nu vor pleca. Având în vedere că deja e mult mai bine, decât era”, a declarat Sergiu Patrinică, pentru publika.md.

Conform reformei salarizării, niciun bugetar nu va primi o leafă mai mică de 2000 de lei. De asemenea, salariul niciunui angajat din sectorul public nu ar trebui să scadă.

„Sunt rezidenți, nu mulți, cred că 10 la sută, care au salariu și de 7000, 8000, 12.000, 13.000 de lei. Cei care vor să câștige bani, fac gărzi și primesc salariu”, a menționat Anatol Ciubotaru, directorul Spitalului Clinic Republican.

Pentru a clarifica nelămuririle şi nemulţumirile legate de salarii, Ministerul Finanțelor a instituit o linie fierbinte unde oamenii pot suna la numărul 0 80 00 15 25. Creşterea lefurilor în acest an a costat bugetul de stat 1,3 miliarde de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button