fbpx

S-au întrunit, au onorat simbolurile de stat și au ieșit în pauză. Ședința Parlamentului, întreruptă în lipsa lui Stoianoglo

Alexandr Stoianoglo nu s-a prezentat în plen pentru a raporta despre recuperarea miliardului furat. Despre acest fapt a informat speakerul la debutul întrunirii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputații au onorat simbolurile de stat, președintele Legislativului, Igor Grosu, a motivat invitația procurorului în fața deputaților, apoi a anunțat despre faptul că Parlamentul a primit de la Procuratură o notă informativă prin care șeful instituției refuză să se prezinte la audieri.

Comisia juridică urmează să analizeze nota informativă și Raportul de progres privind recuperarea banilor furați în 2014-1025. Ulterior, aleșii poporului ar urma să voteze o decizie și să își expună poziția.

Așadar, urmează să aibă loc ședința Comisiei juridice, numiri și imunități. În acest timp parlamentarii au pauză și vor reveni la ședință începând cu 11:00.

Totul se întâmplă pe fundalul criticilor reciproce pe care și  le transmite guvernarea și Procuratura. Bunăoară, majoritatea formată din PAS a votat modificările la Legea Procuraturii, care prevede evaluarea șefului procuraturii cel mult o dată pe an de către o Comisie specială.

Ulterior, Alexandr Stoianoglo a acuzat guvernarea, inclusiv pe șefa statului, Maia Sandu, că ar încerca să își subordoneze instituțiile statului. Președinta a calificat declarațiile drept „false și iresponsabile”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button