fbpx

S-a răzgândit să dizolve Parlamentul? Dodon afirmă că Moldova ar putea avea Guvern minoritar dacă va câștiga al doilea mandat

Igor Dodon susține că Republica Moldova ar putea avea Guvern minoritar dacă va câștiga al doilea mandat. Potrivit lui, însă, câțiva actuali miniștri și-ar putea pierde fotoliile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele în exercițiu a declarat în cadrul emisiunii Acces Direct de la NTV Moldova că deocamdată există probabilitatea ca miniștrii nu să nu aibă susținerea majorității parlamentare cel puțin până la primăvara, iar apoi se va decide dacă se face o nouă coaliție sau se dizolvă Legislativul și se declanșează alegeri anticipate.

„După alegerile prezidențiale sunt trei scenarii: un Guvern minoritar; o altă formă de coaliție, mai largă sau al treia variantă – alegeri parlamentare anticipate. Eu nu mi-am schimbat opinia. (…)Dar trebuie să vedem când să facem aceste alegeri.

Trebuie să vedem cum trecem de COVID-19, trebuie să aprobăm bugetul. (…)Trecem de toate greutățile acestea și după mergem mai departe. În caz că voi rămâne președinte, vom merge cu Guvern minoritar pentru o anumită perioadă, pentru ca după să luăm decizia: facem coaliție mai largă sau organizăm alegeri anticipate”, a spus Dodon.

Totodată, conform lui Dodon, unii miniștri ar putea fi schimbați, însă candidatul la prezidențiale a ezitat să pronunțe vreun nume sau să spună dacă aceștia sunt socialiști ori democrați. În același timp, Dodon a reiterat ideea că optează pentru alegeri parlamentare anticipate, însă deja în vara sau toamna anului 2021.

Precizăm că, anterior, Dodon declara că se va examina posibilitatea alegerilor parlamentare concomitent cu cele prezidențiale. Ulterior, Curtea Constituțională a exclus această variantă, iar șeful statului a numit un alt termen – dizolvarea parlamentului în decembrie și scrutinul anticipat în aprilie.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button