fbpx

Rușii nu rămân fără vize, dar le vor obține mai greu. Decizia UE

Uniunea Europeană va suspenda un acord cu Rusia care facilitează eliberarea vizelor, dar nu va fi impusă o interdicţie în mod generalizat a călătoriilor cetăţenilor ruşi în spaţiul comunitar deoarece nu există unanimitate în acest sens, a declarat miercuri pe Facebook ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El a precizat că Ungaria, alături de alte câteva state membre, s-a opus interzicerii în mod generalizat a vizelor ruseşti la o reuniune a miniştrilor UE de la Praga, scrie Mediafax, cu referire la Reuters.

„Nu va fi impusă o interdicţie generală a vizelor pentru cetăţenii ruşi”, a spus el. „Mai multe state membre şi-au ridicat vocea împotriva acestui lucru, inclusiv eu însumi”.

El a spus că acordul care uşurează eliberarea vizelor va fi suspendat cu sprijinul unei majorităţi calificate. El nu a precizat dacă Ungaria a susţinut această măsură.

Ţările estice şi nordice susţin cu tărie o interdicţie a călătoriilor, în timp ce Germania şi Franţa şi-au avertizat colegii că ar fi contraproductivă, spunând că ruşilor obişnuiţi ar trebui să li se permită în continuare accesul în Occident.

Articole asemănătoare

Back to top button