fbpx

Rusia spune că ne poate oferi un lot de vaccin anti-COVID în timpul apropiat, fără a oferi însă detalii

Federația Rusă a anunțat autoritățile moldovenești despre „disponibilitatea de a oferi Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva COVID-19”. Afirmația e regăsește într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău (MAEIE), după întrevederea avută de secretarul de stat Dumitru Socolan cu Andrei Rudenko, viceministru al afacerilor externe al Rusiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit MAEIE, diplomații au discutat subiecte actuale de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-ruse, ce țin de activizarea dialogului politic, perspectivele cooperării în domeniul comercial-economic, interacțiunea în sfera cultural-umanitară, precum și alte domenii de interes reciproc.

Cei doi „au reiterat necesitatea organizării, în viitorul apropiat, a consultărilor politice interministeriale și a continuării dialogului la nivelul ministerelor de externe pe subiecte, precum inventarierea cadrului juridic bilateral, dinamizarea procesului de semnare al acordurilor bilaterale privind securitatea socială, migrația forței de muncă, combaterea migrației ilegale și readmisia”.

„Reieșind din situația epidemiologică complicată și adresările anterioare ale oficialilor moldoveni, partea rusă a comunicat despre disponibilitatea de a oferi Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva COVID-19”, se mai arată în comunicatul instituției.

Totodată, interlocutorii au avut un schimb de opinii despre procesul de reglementare a diferendului transnistrean, fiind evidențiată importanța reluării negocierilor, inclusiv în formatul 5+2, în vederea identificării unei soluții politice viabile, în baza respectării suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button