fbpx

Rusia instituie un nou embargo pentru fructele și legumele din R. Moldova

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a anunțat că interzice, începând cu 4 decembrie, importurile de fructe și legume din R. Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Motivul interdicției ar fi depistarea în fructele și legumele moldovenești a unor obiecte de carantină, care nu corespund cerințelor fitosanitare rusești, argumentează Rosselhoznadzor.

La fel, Rosselhoznadzor invocă și motivul lipsei unui răspuns din partea agenției competente din Republica Moldova la sesizările Rosselhoznadzor cu privire la fiecare caz și neîndeplinirea măsurilor eficiente de prevenire a furnizării de produse contaminate”, se arată în comunicatul oficial al Serviciului Fitosanitar din Rusia.

Amintim că Rusia a decis să interzică, de la 15 august 2022, importurile de produse agricole din 31 de regiuni (dintr-un total de 34) din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către direcția pentru siguranța alimentelor din Rusia, care a spus că a fost nevoită să impună aceste restricții „din cauza detectării repetate a unor produse cu potențial dăunător”.

După care, același Serviciu Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse anunță că începând cu 2 decembrie 2022 a scos embargoul la fructe și legume pentru 20 de întreprinderi din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button