fbpx

Rusia: Aderarea Suediei și Finlandei la NATO, o greșeală care va avea „consecințe considerabile”

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat, luni, că decizia Finlandei și Suediei de a adera la NATO este o greșeală care va avea „consecințe considerabile” și va duce la o schimbare radicală a situației mondiale, relatează agențiile rusești de presă, citate de sursazilei.ro

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Riabkov a mai spus că cele două țări nu ar trebui să-și facă iluzii cu privire la reacțiile Rusiei și că Moscova nu va accepta pasiv decizia lor.

Sâmbătă, președintele Sauli Niinisto l-a sunat pe Vladimir Putin și i-a spus că țara sa va cere aderarea la NATO în zilele următoare. Peședintele Niinisto i-a transmis cât de fundamental au alterat climatul de securitate al Finlandei cererile Rusiei de la finele lui 2021 ca țările să nu se alăture NATO și invadarea masivă a Ucrainei.

Sauli Niinisto a povestit la CNN cum s-a desfășurat discuția telefonică cu Vladimir Putin.

„Adevărul e că am fost surprins că a primit vestea atât de calm. Dar în politica de securitate, în special când e vorba despre Rusia, trebuie să fim tot timpul atenți, indiferent ce a spus Putin”, a povestit Niinisto.

„Dar deocamdată se pare că nu vor apărea probleme imediate”, a adăugat el.

Potrivit unui comunicat al Kremlinului, Putin i-a spus sâmbătă lui Niinisto că renunțarea la neutralitate și aderarea la NATO ar fi „o greșeală” care ar putea afecta relațiile dintre cele două țări.

Moscova a mai spus că discuția telefonică a fost un „schimb de opinii franc”, ceea ce este, de obicei, un eufemism diplomatic pentru o conversație dificilă, relatează Reuters.

Articole asemănătoare

Back to top button