fbpx

Robu, despre perchezițiile la Jizdan: „Este vizat în două cauze penale”

Procurorul general interimar Dumitru Robu a menționat că perchezițiile care au avut loc la fostul șef al MAI, Alexandru Jizdan, au fost efectuate în cadrul a două cauze penale, fiind vorba despre celebra Direcție 5 și îmbogățire ilicită. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Dumitru Robu spune că a fost reluată o cauză penală ce viza îmbogățirea ilicită și care a fost clasată în 2021.

Menționăm că procurorii PCCOCS și ofițerii SIS au desfășurat percheziții pe 29 iunie, la fostul ministru de Interne, generalul Alexandru Jizdan. Verificările s-au desfășurat în mai multe locații.

„Perchezițiile efectuate au avut loc în cadrul a două cauze penale. Este vorba despre dosarul Direcției 5 și o altă cauză penală pornită pentru îmbogățire ilicită, la care anterior a fost adoptată o soluție de clasare. În urma examinării ierarhice superioare s-a constatat că soluția adoptată anterior de către procuror este una viciată. Dosarul a fost clasat în vara anului 2021. La momentul potrivit procuratura va comunica publicului care este statul său”, a declarat Dumitru Robu.

În urma perchezițiilor, fostul ministrul al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a dat de înțeles că în cadrul perchezițiilor s-a făcut exces de zel. Acesta a menționat că perchezițiile au avut loc la domiciliul familiei sale, acasă la mama sa, precum și în alte câteva locații.

Alexandru Jizdan a deținut funcția de ministru de Interne în perioada anilor 2016-2019. Ulterior, a deținut funcția de deputat în Parlamentul de legislatura a X-a (2019-2021). Actualmente, Jizdan deține funcția de secretar general al Partidului Democrat din Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button