fbpx

Rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău, interzisă temporar de arbitrajul de la Stockholm

Arbitrajul de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut într-un comunicat al AIC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre decizia provizorie a Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm – Avia Invest SRL a fost informată ieri, 2 august.

„Curtea de Arbitraj a interzis Republicii Moldova să efectueze acțiuni de reziliere a contractului până la decizia finală și a interzis orice executare a notificării de reziliere a concesiei trimise companiei pe 8 iulie 2020. Gestionarul aeroportului și acționarii săi salută decizia și informează publicul că nu au urmărit niciodată o astfel de dezvoltare a evenimentelor”, se arată în comunicat.

De asemenea, compania a reiterat faptul că este deschisă unui dialog juridic civilizat cu autoritățile privind soluționarea problemelor, dar nu va permite un dialog abuziv.

Amintim că Agenția Proprietății Publice susținea anterior că a rezoluționat, pe 8 iulie curent, contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Aeroportului Internaţional Chişinău şi a terenului aferent, încheiat cu Avia Invest. Ulterior, însă, concesionara AIC a spus că așa ceva nu s-a întâmplat.

Agenția pentru Proprietăți Publice susține că a reziliat contractul cu Avia Invest, concesionara aeroportului, și cere restituirea bunurilor

Articole asemănătoare

Back to top button