fbpx

Agenția pentru Proprietăți Publice susține că a reziliat contractul cu Avia Invest, concesionara aeroportului, și cere restituirea bunurilor

Agenția Proprietății Publice susține că a rezoluționat, pe 8 iulie curent, contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Aeroportului Internaţional Chişinău şi a terenului aferent, încheiat cu Avia Invest, pentru neexecutarea obligațiunilor contractuale, este scris într-un comunicat al APP. Drept urmare, autoritatea cere restituirea bunurilor aeroportului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit contractului, Avia Invest nu ar fi executat obligațiile contractuale de edificare a obiectivelor concesionale, atât pentru etapa I investițională cât și pentru etapa II, acumulând restanțe la capitolul investiții în jur de 66.2 milioane de euro. Agenția spune că a expediat notificarea preliminară și a solicitat celor de la Avia Invest executarea obligaţiilor.

„Avia Invest nu s-a conformat solicitării Agenției Proprietății Publice, drept urmare a fost informată repetat despre necesitatea executării obligației contractuală privind constituirea garanției de bună execuție. În perioada de rezoluție, de 60 de zile de la data recepționării notificării preliminare, acordată prin contract, Avia Invest nu a executat obligațiile, încălcând grav prevederile contractului de concesiune”, este scris în comunicat.

Menționăm că APP a semnat contractul de concesiune cu Avia Invest pe 30 august 2013.

Reacția Avia Invest:

Guvernul minte? Avia Invest: Contractul de concesionare nu este reziliat și nici nu-l poate rezilia cineva

Articole asemănătoare

Back to top button