fbpx

Guvernul minte? Avia Invest: Contractul de concesionare nu este reziliat și nici nu-l poate rezilia cineva

Compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), dezminte informațiile din presă cu privire la rezilierea contractului de concesionare. Entitatea comunică despre faptul că a primit doar o notificare de la Agenția Proprietății Publice (APP) despre intenția de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliței de asigurare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Avia Invest consideră acțiunile APP drept o nouă tentativă de a executa comenzile personale ale lui Dodon de a rezilia contractul cu orice preț. Afirmațiile sunt o minciună absolută și obraznică, iar procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată și Avia Invest dezminte informațiile și nu consideră o notificare ca un fapt împlinit, se arată într-un comunicat al companiei.

„Avia Invest constată cu îngrijorare amplificarea atacurilor la adresa companiei. Acestea sunt orchestrate personal de Igor Dodon, care a demonstrat că nu se va opri în fața nici unei ilegalități pentru a-și realiza scopul de a prelua controlul acestui obiectiv, în care s-au făcut investiții imense și a fost modernizat în ultimii ani. În acest context, informăm opinia publică, investitorii străini, dar și organizațiile internaționale despre abuzuri fără precedent pe care nu și le-a permis nici o țară”, se transmite în mesajul Avia Invest.

Presiunile autorităților asupra Avia Invest ar fi atât de uriașe încât companiile de asigurări din Republica Moldova refuză să semneze polița de asigurare pe care compania trebuie să o prezinte anual. În această situație, Avia Invest, fiind un investitor de bună credință, a încheiat o astfel de poliță de asigurare cu o renumită companie de asigurări din Federația Rusă și a prezentat actele necesare autorităților de resort de la Chișinău, însă Agenția Proprietății Publice refuză să recunoască documentul, invocând că acesta este perfectat în afara Republicii Moldova, chiar dacă astfel de proceduri sunt perfect legale.

O asemenea atitudine a autorităților confirmă încă o dată că în adresa companiei noastre sunt create obstacole artificiale de a găsi un motiv pentru rezilierea contractului de concesionare, iar Avia Invest reiterează că este o companie solvabilă, care își exercită activitatea în strictă conformitate cu legislația și cu prevederile contractului de concesionare. Presiunile la care este supusă ar avea la bază interesele economice personale ale lui Igor Dodon, care nu se arată deranjat de faptul că prin această atitudine ar fi transformat Republica Moldova într-o zonă roșie pentru investitorii internaționali, inclusiv cei din Rusia, pe care șeful statului îi cheamă să facă afaceri, declară reprezentanții companiei.

„Este cu atât mai inexplicabilă atitudinea lui Igor Dodon, care se declară prieten al Rusiei și al mediului de afaceri rus, față de o poliță de asigurare semnată cu o companie din Rusia. Prin acest comportament, Igor Dodon pune la îndoială orice act emis de companiile din Rusia și recunoașterea acestora pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce provoacă mari îngrijorări și rezerve pentru colaborarea business-ului rusesc cu partea moldovenească. Este clar că Igor Dodon, prin comportamentul său, demonstrează un comportament inamical față de mediul de afaceri și cetățenii ruși. La fel, este evident faptul că, pentru acest furt, Igor Dodon este gata să admită ca din bugetul de stat să fie achitate 900 de milioane de dolari – suma revendicată de Avia Invest în cauza împotriva Republicii Moldova de la Curtea de Arbitraj Internațional”, transmite compania.

Avia Invest își reiterează angajamentul de a gestiona și în continuare într-un mod competent și profesionist Aeroportul Internațional Chișinău. Compania va continua investițiile, pentru a-l menține în topul celor mai dezvoltate aeroporturi din regiune, top în care a intrat în ultimii ani după concesionarea sa.

Articole asemănătoare

Back to top button