fbpx

Republica Moldova și-a concretizat lista de state și regiuni autonome „nedorite” pentru colaborare

În cadrul ședinței Guvernului din 6 martie a fost aprobată lista jurisdicțiilor care nu implementează standardele internaționale de transparență privind fondatorii, asociații, acționarii, administratorii și beneficiarii efectivi ai persoanelor juridice. Lista include 75 de state, printre care și Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lista va fi folosită de către autoritățile publice, întreprinderile de stat și societățile comerciale cu capital public în vederea stabilirii condițiilor de participare la procedurile de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice și concesiuni vizate de mecanismul de deoffshorizare, menționează Ministerul Justiției.

Această listă a fost elaborată în corespundere cu procedura specială prevăzută de Metodologia de stabilire a jurisdicțiilor/regiunilor autonome care nu implementează standardele internaționale de transparență, aprobată de Guvern în noiembrie 2023, de către Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, în coordonare cu Banca Națională a Moldovei, Comisia Națională a Pieței Financiare, Centrul Național Anticorupție, Ministerul Finanțelor, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Lista jurisdicțiilor și a regiunilor autonome care nu implementează standardele internaționale de transparență:

Articole asemănătoare

Back to top button